Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Sluttet i jobben på grunn av Kristoffersen

Alpinisten Henrik Kristoffersen har et nytt VM-gull. Men avisene skriver mer om bråket på landslaget.

Fredag tok 24-åringen gull i storslalåm. Det var hans første gull i et verdensmesterskap (VM). Og endelig vant han over Marcel Hirscher fra Østerrike.

– Jeg vil rette en stor takk til dem som står meg nærmest. Uten dem ville det ikke vært mulig, sa Kristoffersen, ifølge nyhetsbyrået NTB.

Alpinisten gjorde det dårligere i slalåm søndag. Da kom han på 8.-plass.

Søndag ble det også kjent at en trener av landslaget var i konflikt med Kristoffersen. Derfor sluttet han nylig i jobben. Stefan Kornberger trente landslaget i teknikk.

– Det har vært vanskelig å snakke med Kristoffersen, sier Kornberger til kanalen TV 2.

Med «Kristoffersen» mener han også folk rundt Kristoffersen. Det gjelder også Henriks far. Kornberger sluttet etter en vanskelig diskusjon med Lars Kristoffersen, ifølge TV 2.

Lars og Henrik Kristoffersen har til nå sagt nei til å snakke om saken.

Henrik Kristoffersen har hatt flere konflikter i alpin-miljøet. I 2016 saksøkte han Norges Skiforbund. Det handlet om hva han fikk lov til når det gjaldt sponsorer. Kristoffersen ønsker en annen reklame på hjelmen enn hva Skiforbundet bestemmer. Saken er ennå ikke avgjort.

I 2017 måtte Kristoffersen trene alene. Han var blitt upopulær blant andre på landslaget.

– Vi har reagert på oppførselen til Henrik rundt spilleregler, sa Aleksander Aamodt Kilde til kanalen NRK. Kristoffersen skal ha brutt flere regler, blant annet om sponsing, ifølge NRK.