SE BILDER:
Bilde 1 av 6

Hvor ble det av vinteren?

Snø og kulde er byttet ut med sol og spirende blomster. – Det må være lov å nyte det når det er sånn. Selv om det ikke burde vært sånn, sier Anne Meyer.

Bar bakke, strålende sol og planter i full blomst. Det er ikke slik februar pleier å være. Våren kom tidlig på besøk i hovedstaden og flere steder i Sør-Norge. Vi burde gjøre det vi kan for å bremse endringene i klimaet. I mellomtiden er det kanskje lov å kose seg litt i sola?

– Det er helt nydelig, helt fantastisk. Skikkelig vårstemning, sier Hege Gloppe til Klar Tale.

Vi møter henne og venninnen Anne Meyer ved Spikersuppa i Oslo sentrum. De koser seg i sola denne tidlige vårdagen i februar.

– Det må være lov å nyte det når det er sånn. Selv om det ikke burde vært sånn, sier Meyer.

Folk myser mot sola på benkene bortover Aker Brygge i Oslo. Er det virkelig vinter? Nå minner det mest om en sein påske.

På Rådhuskaia sitter Mathias og Frida. De er på en liten date i det fine været.

– Jeg fikk litt fiskebrygge-følelse fra Kristiansand, med sjøen og sola, sier Mathias.

– Hva tenker dere om at det nærmest er vår i februar?

– Det er litt blanda følelser. Det er veldig deilig med tidlig vår. Men det ikke sånn det skal være i det hele tatt. En kan ikke gjøre så mye med det. Vi må bare nyte at det er sol. Plutselig kan snøen komme, sier Frida.

Januar og første del av februar har ikke vært til å kjenne igjen. Januar var snøfri i hovedstaden, helt fram til siste dag. Da kom endelig litegrann snø. Men den ble ikke liggende lenge. Nå i februar har plantene begynt å spire flere steder i sør.

Samtidig er det mer snø enn normalt mange steder i Nord-Norge. Det melder kanalen NRK.

– Ikke siden 2005 har det vært så mye snø i Nordland og Finnmark som i februar i år, sier Tone Huseby til kanalen. Hun er klimavakt ved Meteorologisk institutt.

Årsaken til all snøen er et mildere og våtere klima i nord.

Ellers i landet sier mange at de savner snøen. Kanskje kan den ennå komme?

Siste utgave

På forsiden nå