Tema
Hunden Bodil ligger på gresset og ser opp mot eieren sin.

– Vi ville ha et hjem med hund

Hunden Bodil er med ut på både tur og trening. Det er paret Malin og Even glade for.

På ei gresslette på Ekeberg står en hund i bånd. Hun heter Bodil. Ved siden av står eierne Malin Haugen Bokle og Even Solli Kvernberg. Paret har lenge ønsket seg hund. Før de fikk Bodil, hadde de hund på omplassering. Da den dro tilbake til familien sin, bestemte de seg for å få sin egen.

– Vi ønsket oss hund lenge. Vi ønsket oss en turkamerat og treningskompis. Og en hund som kan være sosial sammen med oss, familien og vennene våre, sier Malin til Klar Tale.

Malin og Even er med på et valpekurs. Der får de hjelp til å oppdra Bodil. Hun er en australsk cobberdog. Hun er seks måneder gammel. Rasen er en god selskapshund. Den brukes også ofte som servicehund. Alt fra terapi til førerhund.

Under korona har mange fått seg hund. Det finnes ingen sikre tall på hvor mange hunder som lever i Norge. Hundeeiere har ingen plikt til å registrere hunden sin hos Norsk Kennel Klubb (NKK). De er en organisasjon for hundeeiere. Det har vært ekstra mye pågang fra hundekjøpere under pandemien, og ventelistene er for å få seg hund er lange. Det sier oppdrettere NKK har snakket med.

– Korona var ikke årsaken til at vi fikk oss hund. Vi var omplasseringshjem for en hund rett før vi fikk Bodil. Da den dro tilbake til sin familie, kjente at vi ville ha et hjem med hund, sier Malin.

Hunden kalles menneskets beste venn. Den blir brukt i former for terapi. De brukes også til å hjelpe blant annet blinde folk.

– Det er fantastisk at det alltid er noen som er glad for å se deg. Og som alltid vil være med på tur. Hun er også veldig morsom og gjør mye rart, sier Malin.

Overgangen fra en hverdag med korona, og en vanlig hverdag vil være liten. Dette har samboerparet trent masse på.

– Vi har hele tiden vært i jobb, under pandemien. Så Bodil har vært hjemme alene mye allerede. Det har gått veldig fint, siden jeg jobber veldig nære til der vi bor. Også kan jeg ha henne med på jobb ved behov. Da kan jeg lufte henne i pausene mine. I tillegg er samboeren min lærer. Han har sjelden lange dager.

---

Hunde-fakta

  • Det finnes ingen sikre tall på hvor mye økning av hunder det har vært. Det er opp til hver enkelt hundeeier å registrere hunden.
  • Av registrerte hunder har det vært en økning på ti prosent.
  • Rasen border collie er den mest populære hunden, med 1378 registrerte. Staffordshire bull terrier er nummer to, med 1026 registrerte.

---Mer fra Tema

Siste utgave

På forsiden nå