Verden

Brannbombe mot humor-blad i Paris

En brannbombe ble kastet inn i lokalene til det franske magasinet Charlie Hebdo. De hadde trykket en tegning av profeten Muhammed.

Charlie Hebdo er et fransk humorblad. De vitser med ting i samfunnet. I det siste nummeret skriver de om opprørene i flere arabiske land. De har kalt tema-bladet Sharia. Det står at profeten Muhammed er gjeste-redaktør. På forsiden er det en humor-tegning av ham. Under tegningen står det «100 piskeslag om du ikke dør av latter».

Ifølge vitner kastet noen en brannbombe inn gjennom et vindu i redaksjonen. Det skjedde klokka 1 natt til onsdag. Ingen ble skadd. Men det var store skader på bygget og ting som var inne i lokalene.

– Alt ble ødelagt, forteller vitnet Patrick Pelloux.

LES OGSÅ: Vil dømme han som tegnet Muhammed

Han som gir ut bladet er kjent med kallenavnet Charb. Han mener ekstreme islamister gjorde angrepet.

– Vi har fått flere protester, trusler og fornærmelser på nettstedene Twitter og Facebook. Vi har sendt dem videre til politiet, forteller han.

To muslimske organisasjoner saksøkte i 2007 Charlie Hebdo. Årsaken var at de trykket humor-tegninger av profeten Muhammed. Det var tegningene som først ble trykket i den danske avisa Jyllandsposten. Men saken kom aldri for retten.

LES OGSÅ: – Ville straffe Danmark

Mer fra Verden

På forsiden nå