Verden
Bildet viser en rakett som blir skutt opp. Til venstre ses silhuetten av en frosk i lufta.

Frosk skaper oppstyr

En frosk skaper oppstyr på internett. Den ble fotografert på en rombase i USA.

Det er en ekte frosk som ses i lufta på bildet. Det bekrefter NASA, som er USAs organisasjon for romfart. Bildet er ikke fikset på, ifølge cnn.com.

Frosken er fotografert på rombasen Wallops i delstaten Virginia. Bildet er tatt av et av de fjernstyrte kameraene som fotograferer når raketter skytes opp.

Raketten som ble skutt opp, skal gå en runde rundt månen og samle informasjon. Forsøkte frosken å haike med raketten ut i verdensrommet?

Antagelig fant den bare et sted den likte på rombasen, tror nettstedet Universe Today.

– Under rampen der raketter blir skutt opp, er det en dam. Der samler det seg masse kjølevann som utløses når raketter blir skutt opp. Dette er et fuktig og kjølig sted der det er hyggelig for frosker å slappe av, skriver Universe Today.

Mange har delt bildet av frosken på internett. Det mangler ikke på spøk og vittigheter.

– Et stort sprang for froskeheten, skriver noen.

Da tuller de med det astronauten Neil Armstrong sa da han gikk på månen for første gang i 1969. – Et stort sprang for menneskeheten, sa Armstrong da.

Ingen vet hvordan det gikk med frosken. Men antagelig overlevde den ikke, sier NASA. Dette er ikke første gang et dyr blander seg inn i en romferd, ifølge dailymail.co.uk. Og det pleier ikke å gå bra. En gang fløy en kalkun inn i en bensintank. Den falt ned og døde. I 2009 klamret en flaggermus seg fast til et romfarts-fartøy og ble drept da det tok av.

Mer fra Verden

På forsiden nå