Verden
På bildet er den ødelagte byen Homs. Mange mennesker i byen trenger mye hjelp. Nå skal de få reise ut.

Skal få reise ut av Syria

Sivile skal få reise fra Homs i Syria. De er verdens-organisasjonen FN og Syria enige om.

FN og Syria er enige om at sivile fra byen Homs skal få reise ut. Det forteller Homs sin guvernør til syrisk TV. Det kan skje allerede på fredag. En pause i kampene skal få hjelp inn i Gamlebyen og mennesker ut.

Talal Barazi sier til nyhetsbyrået SANA at de har inngått en avtale med FN. Barazi er guvernør i Homs. Avtalen betyr at sivile snart skal få reise trygt ut av Gamlebyen.

Russiske kilder fortalte det samme tidligere torsdag.

– Regjeringen i Syria og de politiske motstanderne diskuterer hjelp til gamlebyen i Homs. Det ser ut til at de allerede er enige om en avtale, en såkalt resolusjon, sier Aleksandr Lukasjevitsj. Han er talsmann for det russiske utenriks-departementet. Han snakket under en pressekonferanse i Moskva i Russland torsdag.

Lenge har hjelpeorganisasjoner presset FN. De mener at FN må bestemme at de må få hjelpe folk i områder som er omringet i Syria. Både land fra Vesten og arabiske land vil ha en slik resolusjon. Men onsdag avviste Russland det.

– Vi er imot å presentere en slik avtale i FN sitt Sikkerhetsråd nå. Så klart kan jeg si det. Det ikke riktig tid, sa Vitalij Tsjurkin. Han er FN-ambassadør for Russland.

Ifølge FN trenger nesten 9,3 millioner syrere hjelp. Det er nesten halvparten av alle som bor i Syria.

Mer fra Verden

På forsiden nå