Verden
Bildet viser mødre til savnede skolejenter i Nigeria. De venter på nytt om sine kjære. Terror-gruppa Boko Haram sprer vold i Nigeria. Nesten 300 jenter er bortført av gruppa. Sist mandag drepte gruppa 300 andre i en landsby.

Begraver sine døde

Soldater i byen Gamboru Ngala i Nigeria dro for å lete etter de bortførte skolejentene. Da angrep terror-gruppa Boko Haram byen.

Terror-gruppa Boko Haram har bortført 267 jenter fra en skole i Nigeria. Soldater i byen Gamboru Ngala i Nigeria dro for å lete etter jentene. Da slo Boko Haram til mot byen. Til nå er over 300 ofre for massakren gravlagt.

Fortsatt letes det etter lik. 200 hus og et marked ble ødelagt i angrepet mot Gamboru Ngala. Byen ligger nordøst i Nigeria.

Angrepet skjedde sist mandag. Soldatene som skulle beskytte byen, ble flyttet. De skulle delta i jakten på islamistene i Boko Haram, sier den nigerianske senatoren Ahmed Zanna til The Guardian.

Dermed lå byen ubevoktet og ubeskyttet mot angrep.

LES MER HER: – Over 200 drept av Boko Haram

Byen ligger like ved grensen til Kamerun. En helsearbeider i den kamerunske hæren forteller at ofrene bærer tegn på massiv bruk av vold.

– Noen av dem var brent til døde. Det var forferdelig. Mennesker fikk strupene skåret over. Andre ble skutt, sier han.

Folk i byen sier angriperne kom i pansrede kjøretøyer og motorsykler. De brukte mengder av eksplosiver.

Siden angrepet har innbyggere i Gamboru Ngala brukt tiden til å grave og lete etter slektninger i ruinene, sier folk i byen til avisen Daily Trust.

Også byens største marked ble ødelagt under stormingen. Der graves det også fram lik.

– Vi har gått fra hus til hus og har funnet mange døde. Mange menn og kvinner ble drept, også barn. Det er mange massegraver her nå. For det er ikke mulig å gravlegge de døde hver for seg, sier Kolo Abbaram. Han er en frivillig hjelpearbeider.

Det er fare for epidemier på grunn av de mange likene. Men det er fortsatt ikke kommet humanitær hjelp utenfra.

Gamboru Ngala ligger for seg selv, på grensen til Kamerun. Ei bru forbinder byen og resten av delstaten Borno. Nå er den ødelagt. Dermed er det ikke mulig å bringe inn forsyninger med lastebiler, sier folk som bor der til Daily Trust.

Først torsdag sa kontoret til president Jonathan Goodluck at «mange mennesker var drept av et stort antall opprørere» i Gamboru Ngala.

Både lokale politikere og øyenvitner sier at omtrent 300 mennesker ble drept. Men presidentens talsmann sier at dødstallet er overdrevet. Han sier også at det er umulig å få tak i angriperne. Det er fordi de forsvant over grensen til Kamerun etter angrepet.

Konflikten i Nigeria har blitt mer kjent i verden. Det er etter at Boko Haram sendte ut en video i begynnelsen av uka. Der truer gruppas leder truer med å selge de kidnappede skolejentene som slaver.

Både USA, Storbritannia og Frankrike varslet at de vil sende personell til Nigeria. De vil forsøke å finne jentene.

En rekke kjendiser har engasjert seg i saken, blant annet skuespilleren Angelina Jolie og pakistanske Malala Yousafzai

Også Michelle Obama, kona til USAs president Barack Obama, har engasjert seg i kampanjen for å få satt jentene fri.

Mer fra Verden

På forsiden nå