Verden
Bilde 1 av 4

Varmen bare fortsetter

Hetebølgen tar ikke slutt. Også denne uka blir det 40 grader flere steder i Europa.

Det er dødelig varmt i Øst-Europa og Sør-Europa. Hetebølgen har fått navnet Lucifer. Det er et annet navn på djevelen.

Folk har dødd i Romania, Polen og Italia. Enda flere har blitt sendt til sykehus. Også neste uka skal det bli 40 grader mange stedet. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

I Italia varsler de om fare i 26 byer. Venezia og Roma er to av dem. Det er 15 til 20 prosent flere mennesker på sykehus.

Tørken har også ført til skogbranner. To personer har mistet livet.Også i Albania er det skogbranner. Det skal være så mange som 75 branner.

I Bosnia-Hercegovina er det så varmt at sandaler smelter på den varme veien. Det skriver avisa VG.

– Det er rett og slett farlig å være ute nå. Det er noen gale turister som går rundt med parasoller. De er bare her for noen dager og vil ikke gå glipp av ferien. Ellers er det ingen, sier Nermin Huskovic til avisa. Han er fra Mandal i Vest-Agder. Han og kona er på ferie i Bosnia-Hercegovina.

Bønder er også fortvilet. De har tapt millioner av kroner på at avlinger blir ødelagt. Italiensk vin og olivenolje blir ødelagt. Det blir trolig 15 prosent mindre vin og 30 prosent mindre olje i år. Det skriver britiske Telegraph.

Forskere advarer om at dette blir verre i framtida. Da kan mer enn 50 ganger så mange dø. Det skjer hvis vi ikke gjør noe med klimaendringene, melder kanalen Al Jazeera.

LES MER HER: Ekstrem varme kan bli farlig

LES MER HER: Varsler flere varme vintre

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå