Verden

Bilde 1 av 2

17 døde i skogbranner

Skogbranner herjer i California i USA. Tallet på døde øker.

Tallet på døde i California i USA har steget til 17. Den amerikanske delstaten er rammet av voldsomme skogbranner.

I Sonoma County er 11 personer døde. De seks andre omkomne hører til fylkene Napa, Yuba og Mendocino. Samtidig er flere hundre personer meldt savnet. Sheriffen i Sonoma sier mange av dem er trygge og vil bli gjenforent med sine familier.

Sykehusene i delstaten sier de har behandlet minst 185 pasienter. De fleste hadde røykskader, mens flere også har brannskader. Noen få er mer alvorlig skadd.

Det er særlig områder nord i California som er hardt rammet. Dette er områder kjent for produksjon av vin. Minst fem vingårder er helt nedbrent. Ni andre har fått skader.

De voldsomme brannene startet nord for San Francisco søndag kveld lokal tid. Brannene er noen av de dødeligste i Californias historie. Over 2.000 hus er ødelagt, og det fryktes at tallet vil stige.

Tirsdag ble hundrevis av brann- og politifolk satt inn for å forsterke arbeider mot skogbrannene. Kun i Sonoma er rundt 25.000 evakuert, og omkring 5.000 har søkt tilflukt i evakueringssentre.

Sør i California oppsto det også brann, men her har brannvesenet mer kontroll. Tusenvis av innbyggere i Tustin, Orange og Anaheim har fått reise hjem igjen.

Mandag blåste det kraftig i California. Der gjorde arbeidet mot flammene vanskeligere. I sør har vinden roet seg og temperaturen har sunket. Lokale myndigheter sier 25 prosent av brannen der er nå under kontroll.

Se bilder fra brannene: Kjemper mot flammene i California

BRANN:

Kartet viser hvor det brenner i California i USA.

Mer fra Verden

På forsiden nå