Verden
TOMT: 110 jenter ble bortført fra skolen sin i februar. Bare tomme jenter sto igjen i klasserommet i  Dapchi.

Satte fri kidnappede jenter

110 jenter ble bortført fra skolen i Nigeria. Mange av jentene er satt fri igjen.

Ekstremistgruppa Boko Haram har frigitt 76 jenter. Det sier myndighetene i Nigeria.

Jentene ble bortført fra en skole i byen Dapchi i Nigeria. Væpnede menn fra Boko Haram kom til skolen Government Girls Technical College. Bilder viser forlatte klasserom og sovesaler. Gruppa bortførte tilsammen 110 jenter. Det er uklart hva som har skjedd med de andre 34 jentene.

Noen av de frigitte jentene skal ha fortalt at fem av jentene er døde. Én av jentene skal fortsatt være fanget. Resten skal være på vei hjem. Det er heller ikke kjent om Boko Haram har fått betalt for å slippe jentene fri.

Det var stor glede blant foreldrene som uventet fikk døtrene sine tilbake. Mange har fryktet at de aldri ville få se dem igjen.

– Jentene har kommet hjem. De ble kjørt i ni biler. De ble satt av utenfor skolen ved 8-tiden onsdag, sier Bashir Manzo. Han leder støttegruppen for foreldrene.

Vitner har forklart hva som skjedde. Folk i Boko Haram sa de satte jentene fri av hensynet til foreldre. Men kidnappingen var en advarsel: Ikke la jenter begynne på skolen.

Bortføringen skjedde 19. februar i år. I april 2014 tok gruppa med seg 270 skolejenter. De ble bortført fra skolen i Chibok. Noen av dem klarte å rømme, mens andre har blitt satt fri. Men 100 av dem er fortsatt fanget. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Mer fra Verden

På forsiden nå