Verden
ANGREP: Lyset fra rakettene synes godt på nattehimmelen over Damaskus. USA, Storbritannia og Frankrike angrep Syria natt til lørdag.

Felles angrep mot Syria

USA, Frankrike og Storbritannia angrep Syria natt til lørdag. Angrepet er et svar på bruk av kjemiske våpen mot vanlige folk.

USA, Frankrike og Storbritannia er sammen om angrepet. De skjøt raketter og bombet flere steder i Syria. Det skjedde natt til lørdag.

– Hensikten med våre handlinger er å skremme mot å lage, spre og bruke kjemiske våpen. Det sa Donald Trump i en tale. Han er president i USA.

Bombene skal ha truffet et sted hvor det lages kjemiske våpen. Det var i hovedstaden Damaskus i Syria. Også to mulige lagre for våpen er truffet. Det skriver nyhetsbyrået NTB. Angrepet skal ha vært over på én time.

Anatoly Antonov er Russlands ambassadør til USA. Han sier at det felles angrepet vil få følger.

– Alt ansvar ligger på Washington, London og Paris, sier Antonov.

Russland støtter Syria i kampen mot opprørere i landet.

Trump truet allerede tidligere i uka med angrep. Det skjedde etter et kjemisk angrep forrige lørdag. Det var i Douma i Syria.

Over 40 mennesker ble drept i angrepet. Det ble brukt giftig gass. Mange av de drepte var barn.

Syria har nektet for å ha brukt slike våpen.

Syrias president Bashar Al-Assad forsøker å ta kontrollen fra opprørerne i Douma. Det var der angrepene skjedde.

Folk i Damaskus støtter presidenten. Mange samlet seg i gatene for å vise dette. De viste tegnet på seier og tutet med bilene sine.

– Vi er dine menn, Bashar, ropte mange.

Også i 2013 og i fjor var det kjemiske angrep i Syria. I 2017 straffet USA Syria med et mindre angrep som følge av dette.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå