Klokka 11 fredag blir det klart hvem som får årets Nobels fredspris. 318 kandidater er registrert i år. Dette er dem folk har størst tro på:
* Verdens helseorganisasjon (WHO). Organisasjonen har vært en populær kandidat i flere år. Nå har de blitt nevnt mange ganger. Ikke minst på grunn av korona-krisen i år.
* Den svenske klima-aktivisten Greta Thunberg. Hun var favoritt blant de som arrangerer veddemål i 2019. Hun er høyt oppe på listene også i år. Thunberg har fortsatt kampen i år. Til tross for korona-viruset og at reising har vært vanskelig.
* Jacinda Ardern fra New Zealand. Hun er verdens yngste kvinnelige statsminister. Hun ledet landet sitt på en spesielt god måte etter terroren i Christchurch i 2019. Hun får også skryt for måten hun leder landet under krisen med korona-viruset.
* USAs president Donald Trump. Flere har nominert ham. Blant annet for arbeidet med å bedre forholdet mellom Serbia og Kosovo. Christian Tybring-Gjedde i Fremskrittspartiet har nominert ham for «avgjørende bidrag til fredsavtalen mellom Israel og De forente arabiske emirater».
* Den saudiarabiske aktivisten Loujain al-Hathloul. Hun ble fengslet med andre kvinner i mai 2018. Det var etter å ha kjempet mot forbudet mot at kvinner får kjøre bil. Hun har fortalt om tortur som elektro-sjokk, pisking og seksuelle overgrep i fengsel.
* Bevegelsen Black Lives Matter. De har kjempet for at flere blir bevisst på rasisme i samfunnet og rasistisk vold i politiet.
* Committee to Protect Journalists (CPJ) og/eller Reportere Uten Grenser. Organisasjonene jobber for å vise hvor viktig det er med en fri og uavhengig presse.
* Den europeiske union (EU), FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR), Leger Uten Grenser og andre organisasjoner. De er nominert for deres rolle i krisen med migranter i Middelhavet. Eller for annen innsats for flyktninger.
* Verdens Matvareprogram. De er nominert for arbeidet organisasjonen gjør for folk på flukt.
* Uiguren Ilham Tohti. Han er dømt til livstid i kinesisk fengsel. Han har kjempet for uigurene.
* Nathan Law. Han kjemper for demokrati i Hongkong i Kina. Han måtte nylig flykte fra Hongkong etter at en ny lov om sikkerhet ble innført.
* Den britiske naturfilm-skaperen David Attenborough
* Den sudanske aktivisten Alaa Salah. Hun har ledet protester for demokrati i hjemlandet.
* Aleksej Navalnyj. Han leder opposisjonen i Russland. I august ble han forgiftet med nervegift. Tyske myndigheter mener noen prøvde å drepe ham.
* Fawzia Koofi. Hun er politiker og aktivist i Afghanistan. Hun jobber for kvinners plass i det afghanske samfunnet. Hun har en viktig rolle i prosessen for fred i landet.
* Presidentene Moon Jae-in og Kim Jong-un. De er nominert for å ha forsøkt å lage fred mellom Nord- og Sør-Korea.
* Tarana Burke. Amerikaneren kjemper for menneske-rettigheter. Hun startet å bruke ordet Metoo i 2006. Det har senere blitt en kampanje mot seksuell trakassering.
* Arktisk råd. De er nominert for sin rolle i å bygge bro mellom øst og vest.
* Den amerikanske varsleren Edward Snowden. I 2013 avslørte han store mengde hemmelige dokumenter fra det amerikanske sikkerhets-byrået.
Kilder: PRIO, NTB arkiv, TIME, BBC, CNN og Sportsbetting