Verden
Bildet er av hav. Til venstre i bildet er en rød båt fra sjøredningstjenesten i Spania. Langs siden sleper den med seg en liten trebåt som er blå og hvit.

Båt med 24 døde migranter slept til land på Tenerife

En trebåt ble funnet drivende i havet ved Kanariøyene denne uka. Nå er den slept i land, og det ble funnet 24 døde migranter om bord.

Båten ble slept inn til land av sjørednings-tjenesten i Spania. Det ventet flere likbiler i byen Los Cristianos på øya Tenerife. Folk fra ulike nødetater ventet også i havna.

– Brannfolk fjernet lik fra båten. Likene blir så fraktet til et begravelsesbyrå. Det sa Domingo Martin fra Røde Kors på Tenerife til medier på stedet onsdag.

Sjørednings-tjenesten sa mandag at det var 17 døde migranter i båten.  Det viste seg å være 24 lik om bord. To av dem er mindreårige.

Båten ble funnet drivende på sjøen. Den var mandag rundt 270 nautiske mil sørøst for øya El Hierro. Den ble oppdaget av et fly fra forsvaret i Spania. De var ute på et vanlig oppdrag. De fikk sendt et militær helikopter til området. Tre personer på båten var i live. De ble fraktet til et sykehus på Tenerife.

Alle om bord på båten kom fra land i Afrika sør for Sahara, ifølge redningstjenesten. Det er uklart hvor båten seilte ut fra.

På det korteste er det rundt 10 mil fra kysten av Marokko til Kanariøyene. Det er litt under 54 nautiske mil. Det er regnet som en farlig reise. Det er sterke strømmer i havet, og det er ofte for mange folk om bord i dårlige båter.

Stadig flere migranter prøver å nå øygruppa. Det skjer etter at det har blitt vanskeligere å reise over Middelhavet. Flere menneskerettighets-grupper har advart om at flere kom til å flykte som følge av korona. Mange som har jobbet med turisme og fiske velger å reise fra hjemlandet. Andre velger å hjelpe andre som vil reise.

Rundt 3.400 mennesker kom til Kanariøyene mellom 1. januar og 31. mars i år. Det er mer enn dobbelt så mange som i samme periode i fjor.

1.851 mennesker døde eller forsvant i forsøket på å nå Kanariøyene i fjor, ifølge organisasjonen Caminando Fronteras.

23.023 migranter kom fram i live i fjor, ifølge tall fra innenriksdepartementet i Spania. Det er åtte ganger flere enn i 2019.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå