Verden
Bildet viser et gitter utenfor et fengsel.

Stengte nettsted som viser overgrep mot barn

Tysk politi avslørte og stengte en av de største nettsidene som viser overgrep mot barn. Flere menn er pågrepet.

Tysk politi har stengt et av verdens største nettsteder med overgrepsbilder av barn. Flere menn er pågrepet. Nettstedet heter «Boystown». Det skal ha hatt omtrent 400.000 brukere over hele verden.

Nettstedet skal ha bestått av flest bilder som viser overgrep av gutter. De yngst av dem skal ha vært små barn, ifølge politiet.

Tysk politi arresterte tre menn i midten av april. Alle var tyske statsborgere. I tillegg er en 54 år gammel tysk mann mistenkt. Han er arrestert i Paraguay. Politiet har også ha funnet beviser hos sju andre adresser i Tyskland.

Hovedmannen bak nettstedet skal være en 64 år gammel mann fra Hamburg. Han skal alene ha delt 3.500 bilder av overgrep på nettstedet. De tre andre pågrepne skal ha gitt råd til brukerne om hvordan unngå å bli sporet opp av politiet.

Tysk politi har samarbeidet med politiet i Sverige, USA, Australia og Canada for å avsløre nettstedet.

«Boystown» har vært et av verdens største nettsteder for overgrepsbilder av barn. Det er mye større enn liknende nettsteder som er avslørt og stengt ned tidligere.

I 2017 ble nettstedet «Elysium» stengt ned. Det hadde 111.000 brukere i hele verden. Mennene bak nettstedet ble dømt til fengsel i fra tre til over ti år.

Mer fra Verden

På forsiden nå