Verden

Mann offisielt mistenkt i Madeleine McCann-saken

En mann i Tyskland er offisielt mistenkt i forsvinningen til Madeleine McCann. Treåringen forsvant i 2007.

Europa — Madeleine McCann forsvant 3. mai 2007. Det skjedde mens hun var på ferie i Praia da Luz i Portugal. Der var hun sammen med foreldrene. Forsvinningssaken ble kjent i hele verden.

I 202 sa politiet i Tyskland at de etterforsket en mann for forsvinningen. Han er i 40-årene.

Det er denne mannen som nå skal være offisielt mistenkt. Det sier påtalemyndigheten i byen Portimao i Algarve-regionen i Portugal, skriver nyhetsbyrået AFP.

Flere medier har torsdag identifisert mannen. De kaller ham «Christian B». De skriver at han også er mistenkt for en annen voldtekt.

Den mistenkte soner nå en dom i en annen sak.

Tysk politi har tidligere sagt at de mener mannen drepte den britiske treåringen. Saken har vært etterforsket i mange år. Jenta er aldri blitt funnet.

Mannen som politiet mistenker står bak forsvinningen, reiste rundt i Portugal i en campingbil. Den ble sett flere ganger i området da Madeleine forsvant. Han har også vært etterforsket for flere andre seksualforbrytelser.

Forsvinningen førte til en enorm innsats for å finne treåringen. Bilder av henne ble vist i nyhetsinnslag. Det ble også trykket på plakater.

Portugisisk politi henla saken i 2008. Så startet de etterforskningen igjen fem år senere.

– Saken ble gjenåpnet etter at nye elementer kom fram i lyset, sa en talsmann for påtalemyndigheten da.

Siden da han britiske og tyske myndigheter samarbeidet om etterforskningen.

Tyske medier skriver at den siste utviklingen i saken først og fremst er formelt og teknisk. Men det kan hjelpe påtalemyndigheten å ta ut tiltale mot mannen.

3. mai er 15 år siden Madeleine forsvant. Det er fristen for foreldelse av drapssaker i Portugal.

Siste utgave

På forsiden nå