Verden

EU skal ha møte om å nekte russere visum

Onsdag skal utenriksministrene i EU ha et møte. Der skal de snakke om hva de kan gjøre for at det skal bli vanskeligere for russere å reise til de fleste EU-land.

– Det er ingen plass for turisme i en tid med krig. Men det kan fortsatt være rett å la folk få reise. Det sa Jan Lipavský da møtet startet. Han er utenriksminister i Tsjekkia. Møtet er i Praha, som er hovedstaden i landet.

I sommer har det vært turister fra Russland på ferie i flere land i Europa. Det har skjedd selv om russiske fly blir nektet å fly inn til andre land i Europa. Turistene har likevel reist inn via land med fysisk grense til Russland.

Finland, Estland, Tsjekkia og Ukraina har alle ønsket et forbud mot å la russiske turister reise inn i landene deres. De vil nekte russere turistvisum.

I Finland er det også stoppet flere personer på vei over grensa til Russland i sommer. Flere av disse har hatt med seg utstyr det er ulovlig å frakte fra Finland til Russland.

Men noen land er mot å nekte russere turistvisum. Frankrike og Tyskland sa allerede før møtet at de ville avvise et slik forslag.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå