Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Flertall for at Trump må slutte

Et flertall amerikanere mener at Donald Trump bør fjernes som president i USA.

De fleste amerikanere mener Donald Trump bør finnes skyldig i riksretts-saken. De mener han må slutte som president.

51 prosent av de spurte mener Senatet bør dømme og tvinge Trump til å slutte som president. 45 prosent mener at han ikke er skyldig. Det viser målingen SSRS har gjort for TV-kanalen CNN.

Tirsdag startet riksretts-saken mot president Donald Trump. Republikanerne og Demokratene kranglet om hvilke regler de skal følge under riksrett-saken. Riksretts-saken åpnet med en debatt om hvordan saken skal foregå. De var uenige om hvor mye tid som skal brukes og hvilke vitner som kan kalles inn.

Demokratene mener at for kort tid vil føre til at de ikke får tid til å bruke vitner. Det kan også ødelegge muligheten til å bruke viktige dokumenter. Demokratene anklaget Republikanerne for å sette av kort tid for å bli fort ferdige med saken. Republikanerne kan ønske å bli fort ferdige med saken for å hindre at Trump mister jobben som president. Det mener Demokratene.

Det tok 13 timer for Republikanerne og Demokratene å bli enige om hvilke regler som skal følges under riksretts-saken.

I riksretts-saken vil partiene bruke seks dager på å snakke for og imot å dømme Trump. Trump er anklaget for misbruk av makt og for å ha hindret Kongressen.

Saken mot Trump startet med en samtale på telefon med Ukraina. Trump skal ha forsøkt å misbruke makten sin. Han skal ha bedt Ukraina påvirke neste års president-valg. Og han skal ha forsøkt å presse landet med penger.