Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Mange drept i angrep mot sykehus

Et sykehus i Afghanistan ble angrepet med en bombe. Minst 20 personer skal være drept og nesten hundre skadd.

Minst 20 mennesker er drept og nesten hundre skadd, ifølge en afghansk tjenestemann. Det skjedde i et voldsomt bombeangrep utenfor et sykehus i Zabul. Det ligger sør i Afghanistan.

Tallene på drepte og skadde etter angrepet varierer. Atta Jan Haqbayan er leder for provinsrådet. Han sier at minst 20 mennesker er drept og opptil 90 skadd. Gul Islam Seval er talsmann for provinsguvernøren. Han sier at 12 er drept.

Bomben skal ha vært i en lastebil. Det skal ha vært et selvmords-angrep.

Sykehuset fikk store skader. Det ligger i Qalat. Det er hovedstaden i Zabul-provinsen. Flere ambulanser ble også revet i filler i angrepet.

Opprørs-gruppa Taliban sier at de har ansvaret for angrepet. Bomben var rettet mot bygget til departementet for etterretning, ifølge en talsmann. Det ligger like ved sykehuset. Fasaden på dette bygget fikk store skader. Men det er usikkert om folk i etterretningen er blant de drepte og skadde. Det sier lederen for provinsrådet.

Taliban hevder at flere etterretnings-offiserer ble drept.

Mange var på besøk for å besøke noen i familien på sykehuset. De brukte sjal og lakener for å bære ut skadde fra sykehuset. Myndighetene tok med seg de som var mest skadd til sykehus i byen Kandahar. Det ligger 13 mil unna.

I sommer forhandlet Taliban med USA om fred. Men forhandlingene brøt sammen tidligere i september. President Donald Trump sa at samtalene var «døde». Siden da har Taliban utført angrep nesten hver eneste dag. Samtidig har gruppa sagt at den er klar for nye samtaler.

Tidligere denne uka ble nesten 50 mennesker drept. Det var i to angrep som skjedde nesten samtidig. Det ene var mot et valgkampmøte for president Ashraf Ghani. Det andre skjedde ved flere departementer i Kabul. Begge angrepene ble utført av selvmords-bombere. Taliban sa at de har ansvaret også for disse angrepene.