Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ni sjøfolk kidnappet fra norsk skip

Pirater har kidnappet ni sjøfolk fra lasteskipet Bonita utenfor Benin. Skipet tilhører det norske rederiet J.J. Ugland.

Ni sjøfolk er kidnappet utenfor det vestafrikanske landet Benin. De var om bord på lasteskipet Bonita. Det norske rederiet J.J. Ugland eier skipet.

Alle sjøfolkene som er kidnappet, er fra Filippinene. Det sier Christine Korme til avisa Dagens Næringsliv. Hun er kommunikasjons-direktør i Norsk Rederiforbund.

– Vi snakker med rederiet og henviser til deres hjemmeside, sier Korme til nyhetsbyrået NTB.

Pirater gikk om bord på skipet tidlig lørdag morgen. Det skjedde lørdag morgen mens skipet lå til anker. Det skriver rederiet på sine nettsider.

Rederiet er i kontakt med myndigheter, står det. Rederiet vil gi informasjon om det som skjer til familiene til mannskapet.

– Utenriksdepartementet vet om det som har skjedd. Ingen norske borgere er involvert. Saken håndteres av rederiet, sier Guri Solberg til NTB. Hun er kommunikasjons-rådgiver i Utenriksdepartementet.

Skipet ble angrepet nesten 15 kilometer utenfor innseilingen til havneområdet. Det sier havnemyndighetene i byen Cotonou. De bortførte sjøfolkene er kapteinen og åtte av mannskapet. Resten av mannskapet skal være uskadd.

Rederiet Ugland har hovedkontor i Grimstad i Aust-Agder. Der er også Bonita registrert. Skipet er 189 meter langt.

Guineabukta strekker seg fra Kamerum til Liberia. Det har blitt et av verdens farligste havområder.

Det har blitt mer og mer vanlig å angripe skip. Sjøfolk bortføres. Så krever piratene løsepenger. Det har blitt vanlig særlig langs kysten av Nigeria.