Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Skjøt på alt som rørte seg

Paul Roos fra Sør-Afrika opplevde terroren i Istanbul. Minst 41 personer er drept. Nå samles folk og sørger. Se bildene som ble tatt etter angrepene.

En flyplass i Istanbul i Tyrkia ble angrepet tirsdag. Minst 41 mennesker er døde. 23 av dem var fra Tyrkia. Resten var fra andre land, skriver nyhetsbyrået AFP. Flere av de skadde kan dø. Til sammen er 239 mennesker skadd.

Myndighetene mener tre personer er skyldige. De støttet terrorister i Den islamske staten (IS), mener Tyrkia. De sprengte bomber og skjøt med våpen på flyplassen.

Paul Roos fra Sør-Afrika var på flyplassen. Han reiste sammen med kona Susie. Han så at den ene terroristen begynte å skyte rundt seg.

– Jeg var 50 meter fra ham. Han skjøt på alle som var i nærheten av ham. Han var kledd i svarte klær, sier Roos til nyhetsbyrået Reuters. Det skriver kanalen NRK. Så hørte Roos og kona en eksplosjon. Folk løp ut i panikk.

Turisten Will Carter hørte to store eksplosjoner.

– Det var en tredje eksplosjon like etter. Noe av taket raste ned. Det var panikk og folk løp, forteller han til kanalen BBC.

Han forteller om små barn og familier på tur. Der var par som skulle feire bryllupet sitt.

– Jeg ringte familien min og sa at jeg var glad i dem. Jeg var ganske livredd, sier han.

Tyrkia er blitt angrepet flere ganger det siste året. Minst 11 personer ble drept 7. juni. Da ble en bombe sprengt nær et universitet i Istanbul. Sju av de drepte var politi.

LES MER HER: Minst 36 drept på flyplass

LES MER HER: Minst 11 drept av bombe i Istanbul