Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

William og Kate venter barn

Prins William og kona Kate venter sitt andre barn.

Buckingham Palace sier at prins William og kona Kate venter sitt andre barn. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Dronning Elizabeth II gleder seg over nyheten. Begge familiene gleder seg over nyheten. Statsminister David Cameron har gratulert paret.

– Mange gratulasjoner til hertugen og hertuginnen av Cambridge. Jeg er gleder meg over nyheten om at de venter en ny baby. Det skriver Cameron på nettstedet Twitter.

Vise-statsminister Nick Clegg og Labour-leder Ed Miliband har også gratulert paret på Twitter. Skottenes førsteminister Alex Salmond har også gratulert paret.

Paret har ikke sagt noe om når den nye babyen er ventet.

Hertuginne Kate var ikke med prins William på et planlagt arrangement i Oxford mandag. Det er fordi hun har ekstrem svangerskaps-kvalme. Det forteller TV-kanalen BBC. Hertuginnen får behandling av lege. Kate slet med ekstrem svangerskaps-kvalme da hun gikk gravid med prins George.

Tidligere i år gikk det rykter om at Kate og William ventet sitt andre barn. Ryktene startet da William sa til Cynthia Read at hun kanskje måtte lage et nytt sjal «snart». Read strikket et sjal av merinoull til prins George da han ble født. Det var New Zealands offisiell gave til den lille prinsen.

Ryktene roet seg da Kate drakk vin senere på turen til New Zealand.

LES OGSÅ: Det ble en gutt

Prins George er parets første barn. Han ble født i juli i fjor. William er nummer to i den britiske arverekken. George er nummer tre. Det nye barnet blir nummer fire i arverekken.

Fødselen i fjor har ført til at kongefamilien har blitt mer populære i Storbritannia.