Kultur

Graver ned skrin med Munch-ting

Om tusen år kan ting knyttet til Edvard Munch graves opp fra et gulv på Munch-museet.

Åtte kommuner er knyttet til kunstneren Edvard Munch. De har kommet med ting som samles i et skrin. Alle tingene har med Edvard Munch å gjøre. Skrinet skal plasseres i gulvet på det nye Munch-museet. Det bygges i Bjørvika i Oslo.

– Det er utrolig flott at disse tingene skal ligge i skrinet for alltid. Nå graves det jo opp historiske smykker i Bjørvika. Om tusen år blir kanskje tante Karens brosje også gravd opp, sier Torill Stokkan fra Fredrikstad til Aftenposten. Hun hadde med seg en brosje i sølv. Den har tilhørt Munchs tante. Hun fikk mye av æren for at han ble kunstner.

Skrinet ble fylt tirsdag. Det skjedde på kontoret til byrådsleder Raymond Johansen i Oslo. Han følte han var med på noe stort da han la tingene i skrinet. Fredag skal kronprinsesse Mette-Marit senke skrinet ned i gulvet på det nye museet.

I skrinet er det blant annet frø fra ett av epletrærne ved Ekely. Det var Edvard Munchs hjem. Og en kvist fra et av kirsebærtrærne utenfor Munch-museet på Tøyen.

Siste utgave

På forsiden nå