Kultur

Weinstein kjent skyldig i voldtekt

Harvey Weinstein ble fulgt ut av rettssalen i håndjern. Mandag ble han kjent skyldig i seksuelle overgrep og voldtekt.

Harvey Weinstein var en mektig mann i filmbransjen i Hollywood i USA. Han var tiltalt for seksuelle overgrep og voldtekter mot to kvinner. Mandag sa retten i New York at de mener han er skyldig. Weinstein ble ført ut av retten med håndjern på.

Weinsteins forsvarere sa mandag kveld at saken kommer til å bli anket.

Men Weinstein må likevel i fengsel. Etter juryens kjennelse ga dommeren ordre om at han skulle fengsles med én gang. Han må sitte i varetekt til retten har bestemt hvilken straff han skal få. Det skjer 11. mars. Weinstein kan få opptil 25 års fengsel.

Fram til nå har 67-åringen vært løslatt mot kausjon. Det betyr at han fikk være fri mot at han betalte penger. Men han måtte ha på seg en elektronisk fotlenke.

Weinstein så oppgitt ut da kjennelsen ble lest opp. Det melder nyhetsbyrået AP. Men aktor var fornøyd.

– Det er en ny dag fordi Harvey Weinstein endelig blir stilt til ansvar for forbrytelsene han har begått, sa aktor Cyrus Vance.

Så kom han med en beskrivelse av mannen som en gang var en av Hollywoods mektigste.

– Weinstein er en ond serie-seksualforbryter. Han brukte sin makt til å true, voldta, angripe, lure og ydmyke. Og til å få sine ofre til å tie stille, sa han.

Men juryen har frifunnet Weinstein for den mest alvorlige anklagen. Det handlet om at han var en overgriper som forgrep seg mot mange kvinner. Dette kunne gjort at han fikk livstid i fengsel.

Harvey Weinsten ble sendt til sykehus etter at han ble kjent skyldig. Han skal ha fått smerter i brystet. Det melder magasinet Variety.

Siste utgave

På forsiden nå