Kultur

Munchmuseet er endelig ferdig

Fredag overtok Munchmuseet i Oslo den nye bygningen i Bjørvika. Nå kan de begynne å flytte inn.

Munchmuseet i Oslo kunne fredag ta over den nye bygningen i Bjørvika. Dermed er det klart for å starte innflyttingen. Kanalen NRK skrev om saken først.

Museet skal etter planen åpne til høsten. Åpningen har blitt utsatt flere ganger. Det var blant annet problmemer med et klima-anlegg. Men i januer ble det kjent at problemenet var løst.

– Så fra i dag er det Munch som formelt har bygget og skal fylle det med innhold. Det er fortsatt en del arbeider som gjenstår før bygget er ferdig. Men vi kan nå etter hvert flytte inn våre dyktige medarbeidere, sier Stein Olav Henrichsen til nyhetsbyrået NTB. Han er direktør for Munchmuseet.

Henrichsen sier han er både stolt og glad på vegne av sine 150 medarbeidere. De er klare for å komme i gang med å gjøre alt klart for høstens åpning.

– Dette er en stor milepæl i Munch-historien. Og et viktig skritt på veien til målet, som er å åpne et nytt fantastisk stort og flott museumsbygg for publikum.

Han sier de skal markere overtakelsen med en alkoholfri skål for Edvard Munch. Kunstneren ga hele sin kunst til byen etter sin død. Slik gjorde han den tilgjengelig for hele verden.

Dersom alt går etter planen, kan det nye Munch-museet åpne i løpet av høsten. Det sier Henrichsen.

– Når vi åpner for publikum skal vi ha en skikkelig stor feiring. Det er for alle som har lyst til å være med å feire vår store kunstner og det nye fantastiske Munch i Bjørvika.

Museet får 13 etasjer. Det blir en takterrasse, bar og mesanin på toppen. Fra niende etasje og oppover heller bygningen 20 grader.

Til sammen skal bygget inneholde kommunens samling av Munchs verk. Det er omtrent 28.000 originale verk av kunstneren. I tillegg skal Stenersen-samlingen være i museet.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå