Kultur

Hva sier barna om korona?

Forfatter Unni Lindell har solgt to millioner bøker med sitater fra barn. Nå gir hun ut ny bok med sitater fra barn under korona-pandemien.

– Da korona-pandemien startet tenkte jeg på hvordan dette var for barna. Skolene var stengte en god stund, så var det mye fram og tilbake. Det sier Unni Lindell. Hun er forfatter og har gitt ut ny bok med sitater fra barn under korona-pandemien.

Boken tar opp flere temaer. Men korona er den røde tråden.

– Poltikk et jo også et aktuelt tema når det er valg. Der er det mange herlige svar. Vi har snakket om kropp, familie og vennskap. Dette er jo en bok der man skal flire litt, men også få filosofiske svar, sier forfatteren.

Lindell sitt favorittsitat er også tittel på boka.

– «Det er ti kuer i Horten». Det baserer seg på svar fra perioden da det kun var lov å ha ti stykker på besøk hjemme. Jeg snakket med Uno på seks år, og han sa at «en familie er en kuhort», mens Ingrid Olea, som også er seks, sa «Det er visst bare ti kuer i Horten, og mormor er en av dem», sier Lindell.

– Audun på sju sa også noe herlig «Vi kan ha ti stykker inne i huset, utenfor kan man ha to. I garasjen kan vi bare ha én, sier pappa», sier forfatteren.

Boken starter med at Lindell forklarer hvordan hun jobber med en sånn type bok. Mye må godkjennes av foreldre, og det tar litt tid å få avtalt alt.

– Jeg stiller ledende spørsmål, sier hun.

– Vi sitter i en ring, i alle fall til å begynne med. Etter hvert hopper og spretter de rundt. Jeg noteres barnas navn på et kart over hvor de sitter. Så må de rekke opp hånden når jeg har stilt spørsmål, sier forfatteren.

Lindell har selv egne barn, og noterer alt det morsomme de sier.

– Jeg har notert alt mine sønner har sagt som er morsomt. Det gjelder bare å ha en egen liten notatbok liggende klar, sier hun.

---

Kort om saken

  • Unni Lindell har gitt ut ny bok med sitater fra barn.
  • Sitatene er skrevet ned fra korona-pandemien.

---Siste utgave

På forsiden nå