Kultur

Disse dårlige filmene fikk «omvendt Oscar-pris»

Søndag ble filmprisene Oscar delt ut til de beste filmene. Men også de dårligste filmene fikk pris - under årets Golden Raspberry Awards.

Netflix-musikalen «Diana: The Musical» fikk «den gjeveste» prisen under årets Golden Rasberry Awards.

Filmen handler om prinsesse Dianas liv. Den ble dermed kåret til årets dårligste film. Det melder avisa The Guardian.

Filmen ble en riktig «storvinner». Den fikk også pris i kategoriene dårligste kvinnelige skuespiller, dårligste kvinnelige birolle, dårligste regissør – og dårligste manus.

Basketstjernen LeBron James fikk pris for dårligste mannlige skuespiller. Han fikk den for innsatsen i filmen «Space Jam: A New Legacy». Og Jared Leto fikk pris i kategorien dårligste mannlige birolle. Det var for rollen han har i filmen «House of Gucci».

Filmprisene Golden Raspberry Awards er populært kalt Razzie-prisene. De har blitt delt ut siden 1980. Prisene er et motsvar til den mer glamorøse Oscar-utdelingen. Prisene deles ut dagen før Oscar-festen. De består av en gull-sprayet statuett. Med en verdi på knapt 50 kroner.

Noen skuespillere har valgt å møte opp for å ta imot den litt kjipe prisen. Blant andre Sandra Bullock. I 2010 fikk hun både Razzie og Oscar samme helg. Men hun fikk prisene for to ulike roller.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå