Kultur

Disse skrekkfilmene kan du se i høst

Er du glad i skrekkfilmer? Da kan du glede deg til å se disse filmene på kino.

Hvis du er glad i å skvette og se skumle filmer er det flere filmer for deg på kino i høst. Filmweb har laget en oversikt over skrekkfilmene som går på kino i høst. Alle filmene har aldersgrense 15 år.

Smile

“Smile” hadde premiere 30. september. Den handler doktor Rose Cotter som til stadighet ser skremmende hendelser. Den har fått terningkast fire av Dagsavisen.

Forbannelsen

“Forbannelsen” hadde premiere 7. oktober. Den foregår på 1918-tallet når spanskesyken herjer. Det er en norsk film. Den viser hvordan samene ble behandlet på tidlig 1900-tallet.

Filmen har fått terningkast tre av Filmpolitiet. De skriver den ikke er like skummel som forventet, men mer en thriller.

Leave

“Leave” har premiere 28. oktober. Filmen blir beskrevet som en psykologisk thriller. Norske Thomas Moldestad har skrevet manuset. Deler av filmen er spilt inn i Bergen, skriver nyhetsbyrået NTB.

Den handler om Hunter som ble funnet på en gravplass i USA for 20 år siden. Nå er hun besatt på å finne ut hvem som forlot henne der. Sporene leder henne til Norge.

Premieren går på kino over hele landet fredag 28. oktober. Alicia von Rittberg spiller hovedrollen. Herman Tømmeraas er også med i filmen. Han er kjent fra blant annet serien “Skam”.

Halloween Ends

“Halloween Ends” hadde premiere 14. oktober. Det er den siste filmen i en trilogi. Den første filmen het “Halloween” og den andre “Halloween Kills.”

Laurie Strode spilles av Jamie Lee Curtis. Strode sin nye kjæreste blir anklaget for å ha drept en gutt. Filmen fikk terningkast fire av Dagsavisen.
Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå