Kultur

Ny «Avatar»-film kommer etter 13 år

«Avatar» var en verdens dyreste filmer. Nå kommer oppfølgeren, 13 år etter at den første filmen ble vist på kino.

Folk fikk sitt første møte med «Avatar» i 2009. James Cameron er regissør. Han lovet samme år at det skulle komme flere filmer fra fantasi-universet.

– Jeg har en plan for en trilogi. Men jeg har ikke begynt å skrive noe manus, sa Cameron til kanalen MTV. Det var etter premieren på den første filmen.

Men det tok tid å holde løftet. Først 13 år senere kommer oppfølgeren. Nå har også Cameron lovet fire nye filmer. Første oppfølger kan sees 14. desember. Den heter «Avatar: The Way of Water».

Filmen handler om eks-soldaten Jake Sully. Året er 2150. Sully sendes til planeten Pandora. Der jakter menneskene på et spesielt stoff de vil ha for å tjene penger. Zoe Saldaña, Stephen Lang og Sigourney Weaver spiller noen av hovedrollene.

Det er lenge siden 2009. Mange som nå gleder seg til den nye filmen, har aldri sett den første «Avatar»-filmen. Derfor er den gamle filmen lansert på nytt. Slik får flere et forhold til «Avatar»-universet.

Cameron ønsker å minne folk på hvor spesiell den verdenen er.

Han sier at filmen ble laget for å bli sett på kino. Han mener det gjør opplevelsen mye bedre. Barna til Cameron er enige. De hadde kun sett filmen på mindre skjermer. Men nå har de også fått sett den på kino.

Cameron har jobbet for å skape et magisk univers. Han håper folk føler det når de kommer tilbake til planeten Pandora.

– Jeg vil at vår retur til Pandora skal bli noe virkelig spesielt, sier han.

---

Kort om saken

  • Det kommer en ny «Avatar»-film i år.
  • Du kan se den på norske kinoer 16. desember.
  • Det er 13 år siden den første filmen hadde premiere.

---

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå