Kultur

Har du fått med deg disse seriene?

Juleroen har senket seg. Og du har kanskje lyst til å se noe annet enn bare julefilmer og serier? Klar Tale deler sine tips.

Stadig vekk kommer det nye serier. Det kan være vanskelig å følge med på hva som er nytt og hva som er gammelt. Og ikke minst hva er det som er verdt å se.

Klar Tale deler sine tips over hvilke serier du bør få med deg i romjula. Eller på nyåret.

Vi bruker rangerings-systemet til IMDb. Det er en forkortelse for Internett Movie Database, og er den eldste og største databasen for film på internett. De rangerer etter 0 stjerner til 10 stjerner.

Cabinet of Curiosities

7,1 av 10 stjerner

Her kan du se serien: Netflix.

Gjennom åtte episoder får du ulike historier. Det er ingen behov å se fra nummer 1 til 8. Du kan se hvilke du vil. Hver episode står for seg selv. Det kan både være skummelt, gøy og interessant.

En av episodene handler om en usikker kvinne. Hun føler hun ikke passer inn på jobb. Hun begynner å kjøpe en krem, som de andre kule på jobben bruker. Det viser seg at kremen ikke gjør henne så godt likevel.

---

---

The Peripheral

7,9 av 10 stjerner

Her kan du se serien: Amazon Prime.

Serien baserer seg på en bok av William Gibson. Boken heter det samme som serien. Historien handler om to søsken. Burton er tidligere militær. Og lider av posttraumatisk stresslidelse. Og Flynne er søsteren hans.

Begge søsknene spiller en god del dataspill. Spillet fører til at de hopper inn i en annen virkelighet. Avisa Aftenposten beskriver serien som smart og spennende science fiction.

---

---

1899

7,5 av 10 stjerner

Her kan du se serien: Netflix.

Et skip med flyktninger vil dra fra der de bor. De håper på en bedre framtid et annet sted. Men turen byr på mer enn bare utfordringer.

---

---

Harry & Meghan

3,6 av 10 stjerner

Her kan du se serien: Netflix.

Serien viser noe om hva som skjedde da Harry ble sammen med Meghan. Og tiden etter.

---

---

The Bear

8,4 av 10 stjerner

Her kan du se serien: Disney+.

En ung og flink kokk er nødt til å vende hjem igjen til familien sin. Der tar han over familien sin sandwich-restaurant. Du får et innblikk i hvordan det er å drive restaurant.

---

---

---

Kort om saken

  • Klar Tale har samlet filmene du bør se denne julen.
  • Her finner du triste, morsomme og magiske filmer.
  • Alt fra nytt til gammelt.

---Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå