Kultur

Antonsen sier han forlot Norge etter rasisme-bråket

Atle Antonsen sier at han knapt forlot huset etter at han ble anmeldt for rasisme. Senere reiste han fra Norge for å slippe at noen kjente ham igjen.

Norge — – Det har gått bedre før enn det har gjort de siste par månedene, sa Antonsen fredag. Da var han tilbake i programmet «Misjonen» på kanalen P4, som han har med Johan Golden. Antonsen har hatt pause derifra siden det ble kjent at han var blitt anmeldt.

Sumaya Jirde Ali skrev på Facebook at hun hadde anmeldt Antonsen for rasisme og hatefulle ytringer. Hendelsen skal ha skjedd på utestedet Bar Boca i oktober. Han skal ha sagt «du er for mørk til å være her».

Antonsen skal ha prøvd å unngå folk en stund etter at saken ble kjent.

– Jeg satt inne i noen uker. Jeg tenkte at om jeg skal tørre å gå ut døra, så må jeg dra et annet sted. Jeg satte meg i bilen og kjørte Danmark og til København. Jeg ville unngå å møte noen som kunne kjenne meg igjen, sa han.

Politiet har lagt bort saken, uten at Antonsen ble siktet for å ha brutt loven.

Antonsen ønsket i programmet å si lite om nøyaktig hva som skjedde på Bar Boca. Årsaken var at han mente det bare ville få negative følger for Ali.

– Og det vil jeg unngå, sa Antonsen.

– Jeg har skammet meg så fælt. Jeg har kjent på skam, en følelse av skyld og selvforakt, sa Antonsen.


Siste utgave

På forsiden nå