Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Best og verst på kultur

Hvordan er tilbudet av kultur i din kommune? En oversikt viser hvilke norske kommuner som er best og verst.

Hvert år kommer en oversikt over kulturtilbudet i Norge. Oversikten viser hvilke kommuner som er best og verst. Det er Telemarksforskning som lager lista.

I år er Røros i Sør-Trøndelag aller best. De var på topp i fjor og forfjor også. Røros er bra på det meste av kultur. Men de er ikke så gode på bibliotek, viser undersøkelsen.

Hans Vintervold er ordfører i Røros. Han sier det er fantastisk at Røros er på topp. Han tror mange besøkende er overrasket over at så mye skjer i lille Røros.

– Det skjer noe i kulturlivet hver helg, og ofte i ukedagene. Jeg tror nesten at folk på Røros begynner å bli litt bortskjemte, sier Vintervold til kanalen NRK.

Andreplassen går til Bø kommune i Telemark. De gjør det best på kino. På de neste plassene er Nord-Aurdal, Ål og Lillehammer, Trondheim, Kristiansand og Oslo.

Tynset kommune er også en kommune som gjør det bra. De ligger ikke høyere enn 20. plass. Men i fjor lå de på 56. plass. Også Lebesby kommune i Finnmark har klatret mye. I fjor lå de på en dårlig 401. plass. Nå har de klatret 251 plasser.

Den verste kommunen er Rødøy i Nordland. De er på 428. plass. Men kommunen ligger nær byen Mo i Rana. Forskerne tror folk reiser dit for å få kultur, skriver NRK.

Her kan du hvilken plass din kommune ligger på.