MITT ORD:

– Én gang fagott, alltid fagott!

Sindre Hervig synger under Pride-festivalen. Les hva han mener er et typisk Pride-ord.

Sindre Hervig synger i Oslo fagottkor. Koret har homofile menn som medlemmer. «Faggot» er et engelsk slangord for homo.

Oslo fagottkor opptrer under festivalen Oslo Pride denne uka.

Les flere «Mitt ord» her

– Hva er ditt favorittord?
– I disse dager må det jo være «pride», eller stolthet.

– Hvorfor liker du dette ordet så godt?
– Pride handler om å være stolt av seg selv uansett legning. Det handler også om å være stolt av de som har gått foran og kjempet frem de rettighetene vi har nå. Pride-markeringene fyller 50 år 28. juni. Oslo fagottkor er så heldige å få være med feiringen i New York i USA. Jeg kommer til å være ekstra stolt når jeg står foran Stonewall Inn. Det var stedet for et opprør for 50 år siden. Det startet hele den moderne Pride-bevegelsen.

– Hvilket ord liker du ikke?
– Jeg er ikke så glad i ordet «nei». Det er ja-folk som tar verden fremover.

– Hva er et typisk pride-ord?
– «Mangfold» er et godt Pride-ord. Vi feirer og går i parade for mangfoldet og retten til å være deg selv og elske den du vil. Men Pride er også en politisk markering. Den minner oss om at dette ikke har kommet av seg selv. Mange ute i verden har ikke de samme rettighetene.

– Hvilket ord bruker du ofte?

– Det må være «hei». På jobb har vi en regel om at du skal hilse på alle du møter. Det gjelder uansett om du er leder eller en «på gulvet». Det gjør hverdagen mye hyggeligere. Avstanden mellom folk blir mindre.

– Hvilket ord beskriver deg best?
– Akkurat nå må det jo være «fagott». Vi fagotter ser veldig mye av hverandre. Vi er en stor kompisgjeng, nesten som familie. Én gang fagott, alltid fagott!

Siste utgave

På forsiden nå