Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ricky Gervais starter turné i Norge

Den britiske komikeren Ricky Gervais skal på turné i desember. Han starter i Norge.

Ricky Gervais kommer til Norge 2. desember. Da skal han opptre i Oslo Spektrum. Billettene selges fra 13. juli. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Komikeren var også i Oslo i april. Da hadde han to show på Folketeatret. Begge ble raskt utsolgt. Derfor skal han opptre på en større scene neste gang.

LES OGSÅ: Klar for å gjøre stjernene sure igjen

Britiske Ricky Gervais er en av verdens mest populære komikere. Han slo gjennom med komiserien «The Office». Den varte bare i én sesong i Storbritannia. Men det ble også laget en amerikansk versjon. I USA er serien fortsatt på TV.

I 2010 fikk Gervais suksess med en komisk dokumentar-serie. Den heter «An idiot abroad» (En idiot i utlandet) og handler om Karl Pilkington som reiser verden rundt. Men fordi Karl er sur og negativ, blir det et annerledes reiseprogram. I Norge viste kanalen NRK serien under navnet «Ein idiot på tur».

For tiden er Grevais aktuell med komiserien «Life's too short» på BBC. Det er en tulle-dokumentar om en kortvokst skuespiller. Mange kjente stjerner har gjesteroller i serien, blant andre Johnny Depp. Serien er blitt vist på kanalen Max i Norge.

LES OGSÅ: Tjener mest i Hollywood

De siste årene har Gervais blitt godt kjent også i USA. Tre år på rad har han vært program-leder når film-prisene Golden Globe skal deles ut. På Golden Globes har han sjokkert mange med frekke vitser om Hollywood-stjernene. Men mange andre elsker de spydige spøkene. Derfor er han blitt bedt om lede pris-utdelingen flere ganger.

Ricky Gervais driver også med stand-up-komedie. Og det er nettopp stand-up han skal reise på turné med. Han skal reise til flere land i Europa. Etter Oslo skal han til Stockholm og Gøteborg i Sverige.