Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Barn preges for livet

Å skille barn og foreldre ved USAs grense er en ond handling.

Gråtende barn som fjernes fra foreldrene sine. Bilder og fortellinger viser hjerterå handlinger på grensa til USA. Foreldrene fengsles. Barna plasseres i egne teltleirer. Mange får ikke engang sagt farvel før de fraktes til ulike steder.

 

Å skille barn og foreldre slik minner om andre verdenskrig. Da var det jøder som ble sortert og delt i grupper. President Donald Trump ser ut til å ha en plan. Han vil skremme flyktninger fra å dra til USA. Å ta barna fra foreldrene er en ond handling.

 

Det er ikke et enkelt valg å bestemme seg for å flykte. Når familier krysser grensa, hjelper det ikke med advarsler fra presidenten.

La foreldre og barn få være sammen, om foreldrene først har tatt valget om å flykte. USA er historisk et land med innvandrere fra hele verden. De bør møte flyktninger med respekt. Ikke bryte regler for hvordan barn skal behandles.

 

Trump må rette opp den store feilen han har gjort. Praksisen må stanses med én gang. Barn og foreldre må gjenforenes. Men de psykiske skadene barna har fått av dette, vil kanskje aldri leges.

 

Les mer om saken: Dette er tortur og Avskyr å se barn og foreldre skilles.