Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Hva skjer med uigurene?

Uigurene er en folkegruppe i Kina. De er i konflikt med myndighetene i landet. Men få har hørt om det. Det er viktig å fortelle disse historiene.

I Kina er den muslimske gruppen uigurene og myndighetene i konflikt. Uigurene kommer fra området Xinjiang. De siste seks årene har det vært angrep fra noen ekstremister i gruppen. Det har ofte vært som protest mot myndighetenes politikk. I flere århundrer har regionen forsøkt å få selvstyre. I 2014 forbød myndighetene for eksempel faste under ramadan. Og de øker jakten på mulige terrorister.

Klar Tale har snakket med Yashar, som selv er uigur. Han frykter for at faren er satt i en fangeleir. Den kinesiske ambassaden forteller til Klar Tale sin versjon av hva leirene er. Og hvordan de bruker leirer til å utdanne folk bort fra terror og ekstremisme.

Det er umulig å etterprøve alle historiene som blir fortalt. Yashar frykter selv følgene av å dele sin. Men hans historie er ikke unik. Medier over hele verden forteller om ting som skjer med folk fra gruppen uigurene.

Klar Tale mener det er spesielt viktig å slippe til stemmer fra lukkede land. Vi kan ikke avdekke hva som er hele sannheten. Men vi kan gi leserne et glimt av hva som foregår. Det kan også påvirke land til å gjøre ting bedre for gruppene det gjelder.

Emneord

mening