Klar mening

– Folk burde være takknemlig for å kjenne snøen og kulda

Folk burde være takknemlig for å kjenne snøen og kulda. Det finnes milliarder i verden som aldri har hatt erfaringen med å leke i snø eller gå på ski.

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

Visste du at bare et mindretall av jordens innbyggere har sett snø? Omtrent to tredjedeler av jordens befolkning har aldri sett snø. Jeg hører folk fra Nord-Amerika og Europa sier at de hater kulda og snøen.

Jeg kommer fra Brasil, et varmt land hvor folk aldri har opplevd 15 grader eller mindre. Jeg har bare sett litt snø i mitt liv. Jeg så snøen for første gang vinteren 2021. I Brasil er det svært uvanlig at det snør, men jeg kunne føle noen snøflak og det var kjempekult. I fire år har jeg lært meg norsk. Jeg vil føle meg nærmere et sted hvor nordavinden raser og snø er vanlig.

De som opplever snø bør vite at å se dette naturfenomenet er en fantasi for milliarder av mennesker på jorden. I de aller fleste land har de kun to typer årstider: varmt og veldig varmt. Liker du varme? Kult! Reis på stranden, men erkjenn at mange barn og voksne rundt om i verden drømmer om å oppleve det iskalde, snødekte landskapet som du rømmer fra.

Få mennesker har privilegiet av å føle fire årstider, hvor hver årstid forteller sin egen historie. Fra vårens gjenfødelse til stillheten i snødekte landskap.

Folk burde være takknemlig for å kjenne snøen og kulda. Det finnes milliarder i verden som aldri har hatt erfaringen med å leke i snø eller gå på ski. Jeg håper jeg en dag får besøke Norge og kan snakke norsk med folket.

Siste utgave

På forsiden nå