Klar mening

– Det vi lærer vil hjelpe oss med å få en jobb

Grunnskolen er bare begynnelsen. Etter det kan vi tenke på videregående skole. Og kanskje etter det, høyere utdanning.

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

Vi er Mieraf, Sagal og Marie. Vi kommer fra forskjellige land. Mieraf kommer fra Eritrea, Sagal kommer fra Somalia, og Marie kommer fra Kongo.

Vi har forskjellige kulturer, språk og religion. Vi går nå på grunnskole sammen. På grunnskolen lærer vi nye fag, og vi samarbeider sammen. Det er viktig for oss å gå på grunnskole.

I våre hjemland hadde vi ikke muligheten til å gå på skole som følge av krig. Men i Norge har vi fått en ny sjanse. Her kan vi lære fag som samfunnsfag, naturfag, matematikk, engelsk og norsk.

I samfunnsfag lærer vi om geografi, historie og samfunn. I naturfag lærer vi om helsen til mennesker. I matematikk lærer vi gange, minus, pluss og å dele. I engelsk lærer vi enda et nytt språk. I norsk lærer vi å skrive og lese forskjellige tekster.

Det vi lærer vil hjelpe oss med å få en jobb. Det er vanskelig, men det er viktig. Vi trenger denne kunnskapen videre i livet.

Vi er også mødre. Vi vil at barna våre skal få et godt liv i Norge. For å hjelpe dem med skolen, må vi også lære. Vi kan hjelpe barna våre bedre, om vi forstår leksene deres. Dette gjør at barna våre blir bedre på skolen. Det er viktig for oss å hjelpe barna våre med å lære mer. Vi er glad når barna våre er glade.

Grunnskolen er bare begynnelsen. Etter det kan vi tenke på videregående skole. Og kanskje etter det, høyere utdanning. Vi har en drøm. Vi vil bli helsefagarbeidere eller sykepleiere. Norge trenger flere i disse jobbene. Hvis vi får skole, kan vi jobbe med det vi elsker. Og vi kan hjelpe andre mennesker.

I Norg er det vanskelig å få jobb uten å være utdannet. Derfor er grunnskolen en viktig start.

Vi tror alle bør få sjansen til å gå på skole, uansett alder. Det er bra for personen, og det er bra for Norge. Med utdanning kan vi få gode jobber, hjelpe andre og være en del av samfunnet. Vi håper at alle voksne får denne muligheten. Vi tror på en bedre framtid med utdanning.

Siste utgave

På forsiden nå