Leder

Så gjør vi det igjen

Testing, hjemmekontor og karantene. Hørt det før? 2022 blir litt 2021 om igjen.

Dette er en leder. En leder er en kommentar som gir uttrykk for hva avisen mener.

Nytt år, nye muligheter. Også for korona-viruset. Samfunnet er fintet ut igjen av en ny variant. Omikron smitter lett og velter helsetjenester over hele verden. Også i Norge er situasjonen nær en krise.

Regjeringen vil hindre at det skjer. Derfor satte de før jul på bremsen. Vi fikk strenge tiltak, som er svært tøffe for næringsliv og kulturlivet. For ikke å snakke om for både barn og voksne som sliter psykisk med nedstengingen.

Statsminister Støre sier at reglene virker. Men etter to år er det fortsatt ingen forskning på hvilke av de strenge tiltakene som virker best. Det er ikke greit, lenger.

Regjeringen har få verktøy de kan bruke mot viruset. Men å bruke de i blinde kan gjøre situasjonen verre over tid. Folk mister stadig mer tillit til myndighetene. Tillit er avgjørende for å få folk med seg. Enten det gjelder å følge oppfordring om vaksine eller å bli i karantene. Det vil også helsevesenet tjene på.

Inngangen til 2022 har vært tøff. Vi trenger å få noe tilbake om vi skal klare flere strenge regler. For nå er vi lei, skikkelig lei.

Dette er en dårlig start på et nytt år.


Mer fra Leder

Siste utgave

På forsiden nå