Leder

Gjenbruk er trippelt bra

Handler du på loppemarked? Eller selger videre dine brukte ting? Da er du et forbilde.

Dette er en leder. En leder er en kommentar som gir uttrykk for hva avisen mener.

Når du kjøper noe brukt, gjør du verden en tjeneste. Det som er laget nytt, blir brukt av mer enn en person. Og det er bra for miljøet.

Loppemarked, bruktmarkeder og bruktbutikker finnes overalt. De sikrer lenger bruk av det vi produserer. Dessuten blir penger fra markedene ofte brukt til en god sak.

Mange korps er helt avhengig av å tjene penger fra loppemarked. To helger i året betaler for nye instrumenter og mye av driften. Foreldre jobber mer eller mindre frivillig i en hel helg. Folks gamle ting blir til nye skatter for andre. Dessuten er loppemarkeder en opplevelse i seg selv.

Duften av vafler, gammelt tøy og støvete bøker på skolene. Smilet er gjerne stort hos både voksne og barn. De drar igjen med fulle handleposer.

Bærekraft handler om å leve på en slik måte at vi får det vi trenger. Men uten å ødelegge for at de som kommer etter oss, skal kunne gjøre det samme. Derfor er loppemarked et lite stykke bærekraft. I trippel forstand. For de som gir, gjør at andre kan kjøpe brukt billig. Og bidrar med det til både lokalmiljøet og miljøet. Både de som gir og de som kjøper er forbilder. Og dem trenger vi flere av.


Mer fra Leder

Siste utgave

På forsiden nå