Leder

Ikke bare en god jul

Jul handler for mange om tradisjoner og gaver. Men i år er det ekstra viktig å gi noe til dem som trenger det mest.

Dette er en leder. En leder er en kommentar som gir uttrykk for hva avisen mener.

Jul er en høytid som skal gi oss glede. Men denne jula kan bli en utfordring for mange. Dyrtid, blir tida kalt nå. Vi har dyr strøm, dyr mat og dyrt lån. Og det blir vanskelig.

Kirkens SOS får hver dag telefon fra fortvilte mennesker. De trenger noen å lufte sine tanker med. Noen er bekymret i den tøffe tida. Andre er ensomme. Jula er for mange langt unna en tid for glede.

I år møter også over 30.000 mennesker fra Ukraina en annerledes jul i Norge. De er på flukt fra krigen i hjemlandet. De sliter med samvittigheten for dem som er igjen. Selv om de kan føle seg trygge i Norge.

Jul er tradisjon. Vi forbinder jul med spesiell mat og drikke. Forventningene er store hos barna. Kommer nissen? Har noen sett ønskelista? Vi har også forventninger til hverandre. Det er flott å kunne samles. Men tradisjon bør ikke føre til mer press på folk.

Jul handler også om gaver og å gi. I år bør vi som kan, gi noe til de som trenger det mest. Enten det er en hjelpende hånd til julevasken, litt julemat eller en telefonsamtale. Det er mye viktigere enn et strøkent julehjem som glitrer i sesongens julepynt.


Mer fra Leder

Siste utgave

På forsiden nå