Det handler om maten vår.
Sverre Hartvig Renskaug viser fram jorder der hveten skulle stått stramt. Men kornet er nesten borte. Sol og tørke har ødelagt. Han og andre bønder melder nå fra om skader som følge av tørke. Og det kan komme mer.
Tørre og varme somre kommer i bølger. Men de oppstår oftere enn før. Det får følger for bønder i hele verden. Vinmarker i Italia. Grønnsaker som paprika og tomater i Spania. Avlingen svikter.
Før var dårlig avling det samme som at folk ville sulte. Fullt så kritisk er det ikke lenger. I Norge dyrker vi 40 prosent av maten vår.
I 2018 ble bare 30 prosent av maten vår dyrket i Norge, ifølge Faktisk.no.
Men hvis klima-endringene slår hardt i mange land samtidig, er det ikke mulig å kjøpe mat fra andre.
Derfor er Norge avhengig av god beredskap for mat. Og vi må jobbe hardt for å hindre at endringene i klimaet blir verre.