Leder

Å være politiker koster

Politikere blir ofte utsatt for hets og hat. Hvor kommer drivkraften deres fra?

Dette er en leder. En leder er en kommentar som gir uttrykk for hva avisen mener.

Sommeren 2011 ble 69 mennesker drept i et terror-angrep på ei øy i Norge. Åtte ble drept i Oslo. Terroristen ønsket å stoppe politikere på venstresiden i politikken.

Norge har en statsminister fra Arbeiderpartiet. To av ungdommene som var på Utøya 22. juli 2011, er nå statsråder. Marta Hofsøy er en av dem som forstatte med politikk lokalt. Hun er ikke alene.

– Drivkraften ble ikke tatt fra meg på Utøya. Den ble heller styrket. Politikken ble livsviktig, sier hun til Klar Tale. Til høsten stiller hun til valg som varaordfører i Tromsø. Lokalvalget er 11. september.

Her i Norge får politikerne kritikk om de gjør feil. Noen slutter med politikk eller i sitt parti, enten frivillig eller ufrivillig. Politikerne må også tåle at de blir gransket. De er forbilder for oss vanlige folk. I andre land kan det å drive med politikk koste folk livet.

Noen må styre på vegne av resten av oss. Vi gir dem tillit med vår stemme. Heldigvis klarte ikke terroristen å drepe vårt levende demokrati her i Norge. Men det skapte sår som aldri vil gro.

Mer fra Leder

Siste utgave

På forsiden nå