Leder

Folket har talt

Høyre jubler, mens Arbeiderpartiet er skuffet. Slik er demokratiet vårt.

Dette er en leder. En leder er en kommentar som gir uttrykk for hva avisen mener.

En lang valgkamp er slutt. Nå har folket sagt sin mening i både store og små kommuner. Og selvsagt i alle Norges fylker.

Høyre er blitt Norges største parti. Og ja, Arbeiderpartiet (Ap) er nok skuffet. Men det fine med demokratiet i Norge er at vi respekterer det folket har bestemt. De som vinner valgene, blir gratulert av motstanderne i politikken.

Aps leder Jonas Gahr Støre gratulerte Høyre mandag kveld. Og for litt siden sa Høyre-lederen i en video på TikTok at hun syntes Støre var en ok fyr. Men at hun mente politikken hans var feil. Også lederen i Senterpartiet tar politikk med godt humør. Han danser gjerne med politiske motstandere.

Det var mye dårligere stemning i USA. Donald Trump nektet å godta resultatet etter valget i 2020. Joe Biden vant og ble ny president. Uenighetene gjorde at Trumps tilhengere angrep Kongressen i 2021. Nå nylig kuppet militæret i Gabon makta. Like etter valget på ny president.

Folket bestemmer når det er valg i et demokrati. Og det skal vi ha respekt for.

Mer fra Leder

Siste utgave

På forsiden nå