Leder

En fin, men også tøff tid

Utdanning er viktig for framtiden. Men det kan også være tøff å komme seg igjennom.

Dette er en leder. En leder er en kommentar som gir uttrykk for hva avisen mener.

Du har nettopp slitt deg gjennom 13 år med skole. Så er det på an igjen. Med studier. Mange gleder seg selvsagt. Mens andre må ta ett til to års pause før de begynner.

Mange jobber i Norge krever en utdannelse. Enten en fagutdannelse eller en bachelorgrad. Kanskje med en mastergrad i tillegg. Enkelte utdanninger innen helse krever seks års utdanning. Gjerne mer.

Studietiden kan være veldig gøy. En unik tid du aldri får tilbake. Du får nye venner og et brutalt møte med det å ha dårlig råd.

Nylig kom en undersøkelse som viste noe trist. Én av tre studenter kan ha en psykisk lidelse. Som oftest angst og depresjon. Minister Sandra Borch kaller det en utfordring vi må håndtere sammen, skrev NTB.

Psykisk sykdom kan selvsagt ha flere årsaker. Men studietiden kan være tøff. Noen flytter kanskje hjemmefra for første gang. Og kravene de møter, er høye.

Et godt sosialt miljø skaper trivsel. Enten det er i en klatrepark eller i en organisasjon. Kanskje det ikke hjelper alle, men det kan være gull verdt for mange.

Mer fra Leder

Siste utgave

På forsiden nå