Norge

Truet regjeringen og AUF før 22. juli

En person ringte til regjeringens sentralbord i mars i fjor. Han skjelte ut regjeringen og snakket om å skyte medlemmer av AUF.

22. juli i fjor ble 77 mennesker drept. Da var det terror-angrep på regjerings-kvartalet i Oslo og på Utøya. Før dette ringte en person til regjeringens sentralbord. Det var i mars i fjor. Han snakket om å skyte medlemmer i Arbeiderpartiets Ungdomsforening (AUF). Han skjelte ut regjeringen. Det melder nyhetsbyrået NTB.

– Det var en samtale som var uvanlig og ubehagelig, sier Eva Måge Brown. Brown er avdelings-direktør.

LES OGSÅ: I år får vi svar

Mannen som ringte, snakket østlands-dialekt. Det var ikke bare regjeringen og AUF han var misfornøyd med. Han skjelte også ut Gro Harlem Brundtland. Brundtland var statsminister i Norge for Arbeiderpartiet (Ap) før.

Personen snakket også om et manifest. Et manifest er en tekst som kan handle om en politisk retning eller en måte å tenke på.

Anders Behring Breivik har også skrevet et manifest. Det handler blant annet om hvordan han mener Norge bør styres. Men politiet vet ikke om det var Anders Behring Breivik som ringte til regjeringens sentralbord.

Siste utgave

På forsiden nå