Norge

Ga regjeringen skylden for Anja-drapet

De rødgrønne har ansvaret for drapet på Anja Weløy Aarseth. Det skrev tidligere Frp-leder Carl I. Hagen på sin Facebook-side.

En mann ble pågrepet for drapet på Anja Weløy Aarseth i Ålesund onsdag ettermiddag.

LES MER HER: Innrømmer at han drepte Anja

De rødgrønne partiene Arbeiderpartiet (Ap), Sosialistisk Venstreparti (SV) og Senterpartiet (Sp) burde ha dårlig samvittighet for drapet, mener Carl I. Hagen. Han er tidligere leder for Fremskrittspartiet (Frp).

Dette skrev Hagen på det sosiale nettestedet Facebook onsdag kveld:

– Hører på NRK TV at den siktede i Anja-saken er tidligere straffedømt, senest i januar i år. Hvorfor i all verden satt han ikke inne. Hadde vi hatt en skikkelig regjering med nok fengselsplasser og skikkelige dommer, ville han sittet inne og Anja vært i live. Det rødgrønne flertallet har Anjas død på sin samvittighet. Jeg gremmes!

Etter 20 minutter slettet Hagen meldingen. Men den var ikke borte fra internett. Mange hadde tatt bilde av den og delt den videre på sosiale medier.

LES MER HER: Carl I. Hagen blir fotgjenger

Hagen sier til Aftenposten at han skrev meldingen fordi han var sint.

– Jeg la ut Facebook-meldingen i raseri. Det var uheldig sagt, og derfor trakk jeg meldingen tilbake etter at andre i partiet ba meg om det, sier Hagen.

Men Hagen mener fortsatt det han sa om at mannen burde ha sittet inne, sier han til Nettavisen. Hagen mener mannen gikk fri fordi regjeringen har en altfor snill politikk mot kriminelle.

– Hvis denne mannen hadde fått enn lengre straff enn 90 dager, ville han trolig ha sittet inne, sier Hagen.

Samtidig spør han hva regjeringen har tenkt å gjøre med de 1.100 som venter i kø for å sone straff i fengsler.

Siste utgave

På forsiden nå