Norge

Uhrenholdt Jacobsen vant jaktstarten

Astrid Uhrenholdt Jacobsen vant 5. etappe i Tour de Ski. Treneren hennes mener Jacobsen aldri har vært bedre.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen vant 5. etappe i Tour de Ski i dag. Hun ledet fra start til mål. Jacobsen vant 38, 7 sekunder foran Therese Johaug. Dermed leder Jacobsen fortsatt Tour de Ski sammenlagt, skriver nyhetsbyrået NTB.

– Det var en hard dag. Løypen er vanskelig. Selv om det ikke er noen bratte motbakker, får du aldri noe hvile. Det var en tøff kamp. Jeg visste at Therese gikk fort bak meg, sa Jacobsen i et intervju etter seieren.

Johaug kom på andreplass. Anne Kyllönen fra Finland endte på trejeplass. Heidi Weng kom på åttendeplass, mens Kristin Størmer Steira ble nummer elleve.

Egil Kristiansen er landslagstrener for Norge. Han mener Jacobsen aldri har vært bedre enn nå.

– Hun har tatt et år fri fra studiene. Det har gitt henne mer tid til å slappe av og mer ro, sier Kristiansen.

Jacobsen selv er ikke sikker på at det er pausen fra studiene som er årsaken til suksessen. De siste årene har hun studert medisin ved siden av skikarrieren.

– Det er blanding av mange ting. Jeg har trent godt over flere år. Nå klarer jeg til og med å gå en 15 kilometer i skøyting alene i tet, sa Jacobsen.

Therese Johaug sier at Astrid Uhrenholdt Jabobsen nå er favoritt til å vinne Tour de Ski.

– Astrid leder meg 44 sekunder på meg. Nå er hun favoritten til å vinne, mente Johaug. Johaug var ikke misfornøyd etter løpet i Toblach i Italia.

– Jeg gikk bedre nå enn før om årene. Jeg har aldri gått superfort her. Jeg er fornøyd med å hente inn noen sekunder på Astrid. Jeg føler at jeg fortsatt har sjansen til å vinne, sier Johaug.

Siste utgave

På forsiden nå