Norge

Justisministeren får bot

Justisminister Anders Anundsen får bot for skrytevideo.

Datatilsynet gir bot til justisminister Anders Anundsen og Justisdepartementet på 25.000 kroner. De får boten for bruk av overvåkingsbilder i skrytevideoen «Trygghet i hverdagen». Det skriver avisa Dagbladet.

Anundsen laget videoen under valgkampen i august. I videoen forteller Anundsen om hva han hadde fått til i jobben som justisminister. Flere kritiserte videoen for å være ren propaganda. Datatilsynet gir nå departementet bot for brudd på personopplysningsloven.

– Boten er gitt fordi filmen viser bilder av film fra et overvåkningskamera. På bildene kan man kjenne igjen personer på Trandum asylmottak. Det sier direktør Bjørn Erik Thon i Datatilsynet til avisa VG.

Justisdepartementet godtar boten på 25.000 kroner.

LES OGSÅ: Anundsen får kritikk for video

Siste utgave

På forsiden nå