Norge

Fjellrevene kan forsvinne

Fjellrevene får nesten ikke valper lenger. Eksperter er redde for at arten skal dø ut.

De små og hvite fjellrevene kan forsvinne. De tør ikke å få valper når de røde revene er i nærheten av hiene deres. De røde revene er større og gruppen av dem vokser. Og de tar hiene fra fjellrevene.

Nå kan fjellrevene få hjelp fra mennesker. Det har de også fått tidligere. Siden 2005 har det blitt avlet opp flere hundre fjellrev i Norge. Det skriver nyhetsbyrået NTB. Fjellrevene har blitt satt ut sør i landet. Etter dette har arten klart seg bra selv. I 2015 ble det født 204 valper. Det var rekord.

Nå vil forskerne gjøre dette også i Finnmark.

– Det har vært en suksess i Sør- og Midt-Norge. Utsettingen av fjellreven har vært avgjørende for å sikre veksten vi har sett de siste årene, sier Knut Morten Vangen til kanalen NRK. Han er seksjonsleder i Miljødirektoratet.

Siste utgave

På forsiden nå