Norge

– Fant Kristin drept i skogen

12 år gamle Kristin ble drept og lagt i skogen. Tingene hennes var gjemt.

Kristin Juel Johannessen ble funnet drept. Det var rett før midnatt 5. august 1999. Da lå hun i skogen ved Mørk gård i Larvik. Hun lå slik at politiet tror hun var flyttet. Stedet der drapet skjedde var et stykke unna. Et annet sted i skogen lå tingene hennes.

– Sykkelen hennes lå oppå hjelmen og ryggsekken. De var trolig forsøkt gjemt, sa Knut Holthe i Borgarting lagmannsrett torsdag. Han var tidligere politioverbetjent.

12 år gamle Kristin kom aldri hjem fra en badetur ved Goksjø i Larvik. Hun skulle bade med ei venninne. En 39 år gammel mann ble senere dømt, så frifunnet for drapet. Nå er han tiltalt på nytt.

Holthe forklarte at Kristins venstre hånd var litt knyttet. Der fant politiet spor av arvematerialet DNA, skriver nyhetsbyrået NTB.

Arvematerialet på Kristin matchet 39-åringen. Derfor er saken kommet opp i retten igjen.

Torsdag forklarte politiet seg om letingen. Og om hva politienheten Kripos fant der de tror hun ble drept.

Jenta ble funnet med klær på. Men badedrakten hennes var skåret i to. Holte tror det var brukt en kniv til å skjære over badedrakten. Det skriver flere medier.

Den tiltalte 39-åringen var på overnattingstur i telt. Det var dagen før drapet. Da hadde han en kniv. Han forklarte seg om turen og annet onsdag. Tiltalte forklarte at det er vanlig å ha med seg kniv på tur i skog og mark. Han nekter for å ha møtt 12-åringen og for drapet.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå